Tvarohový koláč s piškotovým těstem
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaAmonium
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Nádivka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůTvaroh měkký
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 30gramůHrozinky
- 20gramůOřechy vlašské
- 2kusyMandle natural
- Piškotové těsto
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 90gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a vanilku. Přidáme rozsekané máslo a žloutky, vypracujeme těsto a na cca 30 minut odložíme na studeném místě.
- 2Ztuhlé těsto rozválíme, kruhem vykrojíme a vložíme do formy. Ze zbytku těsta uděláme okolo váleček, potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Koláč naplníme tvarohovou nádivkou, na ni rozetřeme piškotové těsto a zvolna dopečeme. Hotový koláč posypeme cukrem.
- 3Na piškotové těsto smícháme cukr, žloutky a citronovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 4Na nádivku smícháme tvaroh se žloutkem a bílkem, přidáme rozpuštěné máslo, důkladně promícháme a vsypeme citronovou kůru, cukr, hrozinky, posekané mandle a vlašské ořechy. Nakonec dochutíme ještě vanilkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.