Tvarohový trhanec s hruškami
35 min.
Ingredience
- 300gramůTvaroh měkký
- 30gramůRozinky tmavé
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůCukr vanilka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůHrušky
- 2kusyPomeranče
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Hrušky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přidáme do ní med, dobře metličkou vyšleháme, přilijeme k připraveným hruškám a promícháme.
- 2Tvaroh položíme do misky, vsypeme vanilkový cukr, dobře promísíme, přidáme rozinky, vsypeme mouku s kypřícím práškem, rozklepneme celé vejce, vařečkou suroviny promícháme na husté těsto.
- 3Na pánvi rozpálíme olej, vlijeme těsto, které následně z obou stran opečeme do zlatova. Upečené pokládáme na mělké talíře, vidličkou je roztrháme, na každou porci položíme připravené hrušky a sladké trhance podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.