Tyčinky s cukrovou polevou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůMouka pšeničná hladká
    • 120gramůSádlo škvařené
    • 25gramůTuk
    • 170gramůCukr moučkový
    • 10mililitrůVíno bílé
    • 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Cukr
33 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s 20 gramy cukru, zakápneme bílým vínem a přimícháme sádlo. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na tenký plát.
  • 2
    150 gramů moučkového cukru dobře zpracujeme s bílkem a plát těsta touto pastou potřeme. Plech pomažeme tukem a plát těsta na něj položíme. Přímo na plechu těsto nařežeme na slabé proužky, vložíme do vyhřáté trouby a zprudka upečeme. Pečeme přibližně 10 minut.
  • 3
    Tyčinky necháme vychladnout, upravíme je na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.