Tyčky se sýrem a paprikou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůListové těsto
    • 60gramůSýr Parmezán
    • 2lžičkyPaprika mletá sladká
    • 60gramůSýr Čedar
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaChilli koření mleté
    • 1špetkaSůl mořská
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
327 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si z listového těsta dva pláty. Jeden plát rozložíme na lehce pomoučené pracovní ploše, posypeme ho rovnoměrně parmazánem, chilli kořením, paprikou a špetkou soli. Takto nachystané těsto zakryjeme druhým plátem, poprášíme moukou a válečkem spojíme k sobě. Z těsta nakrájíme dlouhé tyčinky, široké asi 1 cm, které přemístíme na plech, tyčinky potřeme vajíčkem a posypeme čedarem. Troubu předehřejeme na 190°C. Plech pokryjeme pečicím papírem a potřeme máslem. Pečeme v troubě 12 až 15 minut dozlatova. Vychladlé tyčinky lze skladovat v uzavřené dóze i několik týdnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.