Tygří krevety na rýžovém víně
41 min.
Ingredience
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- 3decilitryVíno rýžové čínské
- 1,5decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- 5gramůCukr palmový
- 1decilitrOmáčka ústřicová
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
113 mg
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, opláchneme, osušíme, vložíme do mísy a zalijeme rýžovým vínem, necháme 30 minut marinovat. Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme palmový cukr, ústřicovou omáčku a nasekanou chilli papričku, marinované krevety orestujeme. Zalijeme marinádou, zakryjeme, 5 minut podusíme. Hotové krevety rozdělíme na talíře a přelijeme vzniklou pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.