Tygří krevety na rýžovém víně

41 min.

Ingredience

    • 20kusůKrevety tygří - loupané
    • 3decilitryVíno rýžové čínské
    • 1,5decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
    • 5gramůCukr palmový
    • 1decilitrOmáčka ústřicová
    • 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
113 mg
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety očistíme, opláchneme, osušíme, vložíme do mísy a zalijeme rýžovým vínem, necháme 30 minut marinovat. Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme palmový cukr, ústřicovou omáčku a nasekanou chilli papričku, marinované krevety orestujeme. Zalijeme marinádou, zakryjeme, 5 minut podusíme. Hotové krevety rozdělíme na talíře a přelijeme vzniklou pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.