Tykvovo - medový krém
100 min.
Ingredience
- 1kusTykev
- 50gramůMandle mleté
- 50gramůCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceSolamyl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme.
- 2Troubu předehřejeme na 160C.
- 3Na pánvi do zlatohněda opražíme mandlovou moučku a necháme vychladnout. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme.
- 4V míse utřeme vejce s cukrem do bílé pěny. Přidáme med a maizenu a promícháme. Přisypeme nastrouhanou kůru, mandlovou moučku a přidáme tykvové pyré. Dobře promícháme, rozdělíme do zapékacích misek a vložíme na 50minut do trouby.
- 5Hotový dezert před podáváním necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.