Tykvovo - medový krém

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 160C.
  • 3
    Na pánvi do zlatohněda opražíme mandlovou moučku a necháme vychladnout. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme.
  • 4
    V míse utřeme vejce s cukrem do bílé pěny. Přidáme med a maizenu a promícháme. Přisypeme nastrouhanou kůru, mandlovou moučku a přidáme tykvové pyré. Dobře promícháme, rozdělíme do zapékacích misek a vložíme na 50minut do trouby.
  • 5
    Hotový dezert před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.