Tykvový koláč s jablky a rozinkami
70 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 700gramůTykev
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 450gramůLinecké (křehké) těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaSkořice mletá
- 120gramůCukr krupice
- 1kusJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Tykev nejprve oloupeme, odstraníme jadérka a vlákninu a dužinu nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince a rozkrájíme rovněž na kousky. Pomerančovou kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu.
- 2V kastrůlku povaříme ve vodě asi půl minuty rozinky. Poté je slijeme a necháme nabobtnat v pomerančové šťávě.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme tykev a jablka a dusíme na mírném ohni dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Smícháme se slitými rozinkami, smetanou, cukrem, vejci a skořicí a odstavíme.
- 4Troubu předehřejeme na 210C.
- 5Křehké těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Korpus zakryjeme pečícím papírem a pečeme 10minut. Poté naneseme tykvovou směs a dopečeme ještě asi 30minut. Hotový koláč podáváme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.