Tykvový kompot
25 min.
Ingredience
- 600gramůTykev
- 40gramůCukr krupice
- 700mililitrůVoda pitná
- 60gramůRozinky tmavé
- 15gramůSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Tykev rozkrojíme, vyřízneme dužinu a nakrájíme na kostky. Vsypeme do hrnce, přisypeme rozinky, cukr, mletou skořici, špetku mletého muškátu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Velmi zvolna vaříme 10 až 15 minut, aby tykev změkla, ale aby se nezozvařila.
- 2Tykvový kompot rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.