Tzatziki II

15 min.
Řecko

Ingredience

    • 1kusOkurka salátová
    • 200gramůBílý jogurt
    • 1lžíceKopr
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceCitrónová šťáva
    • 1stroužekČesnek
    • 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
25 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
625 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme a nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Nastrouhanou okurku dáme do cedníku a důkladně z ní vymačkáme vodu.
  • 3
    Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
  • 4
    Čerstvý kopr omyjeme, osušíme, nasekáme a odebereme požadované množství.
  • 5
    Vymačkanou okurku smícháme s jogurtem a ochutíme česnekem, koprem, olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.