Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaSójová omáčka
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaOmáčka ústřicová
- 40gramůShiitake houby
- 400gramůNudle Udon
- 100gramůHrachové lusky
- 10kusůRajčata Cherry
- 1lžíceOcet rýžový
- 10gramůBazalka
- 10gramůKoriandr
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.
- 2Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.
- 3Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.
- 4Nudle uvaříme podle návodu.
- 5Hrášek povaříme 3 minuty.
- 6Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.
- 7Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.