Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou

30 min.
Thajsko

Ingredience

    • 400gramůVepřové maso mleté
    • 4kusyCibulka jarní
    • 2kusyChilli paprička
    • 1lžičkaSójová omáčka
    • 300mililitrůVývar drůbeží
    • 1lžičkaOmáčka ústřicová
    • 40gramůShiitake houby
    • 400gramůNudle Udon
    • 100gramůHrachové lusky
    • 10kusůRajčata Cherry
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 10gramůBazalka
    • 10gramůKoriandr
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.
  • 2
    Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.
  • 3
    Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.
  • 4
    Nudle uvaříme podle návodu.
  • 5
    Hrášek povaříme 3 minuty.
  • 6
    Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.
  • 7
    Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.