Uherský knedlík se slaninou

98 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
54 g
Cukr
603 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi smažíme jen do doby, až zesklovatí.
  • 2
    Polotvrdé žemle nebo housky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat.
  • 3
    Mezitím v druhé misce utřeme měkké máslo s 2 žloutky a solí. Potom postupně zašleháme 6 vajec. Vyšlehané máslo s vejci dáme do mísy k namočeným houskám, ještě přidáme vychladlou slaninu a směs dobře promícháme, vytvarujeme podlouhlý knedlík.
  • 4
    Do většího hlubokého hrnce dáme 2 litry vody. Na hrnec pevně přivážeme ubrousek nebo utěrku tak, že když do něj položíme knedlík, nesmí se dotýkat vody. Vodu přivedeme k varu, na ubrousek položíme knedlík, zakryjeme poklicí nebo druhým hrncem a knedlík pomalu vaříme v páře 80 minut.
  • 5
    Uvařený knedlík nakrájíme na plátky a podáváme teplý jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.