Uherský knedlík se slaninou
98 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- Na potření
- Těsto
- 200gramůSlanina vepřová
- 8kusůŽemle tuková
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1gramMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
54 g
Cukr
603 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi smažíme jen do doby, až zesklovatí.
- 2Polotvrdé žemle nebo housky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat.
- 3Mezitím v druhé misce utřeme měkké máslo s 2 žloutky a solí. Potom postupně zašleháme 6 vajec. Vyšlehané máslo s vejci dáme do mísy k namočeným houskám, ještě přidáme vychladlou slaninu a směs dobře promícháme, vytvarujeme podlouhlý knedlík.
- 4Do většího hlubokého hrnce dáme 2 litry vody. Na hrnec pevně přivážeme ubrousek nebo utěrku tak, že když do něj položíme knedlík, nesmí se dotýkat vody. Vodu přivedeme k varu, na ubrousek položíme knedlík, zakryjeme poklicí nebo druhým hrncem a knedlík pomalu vaříme v páře 80 minut.
- 5Uvařený knedlík nakrájíme na plátky a podáváme teplý jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.