Úhoř se sardelovou pastou

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1000gramůÚhoř říční
    • 40gramůSardelová pasta
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 150mililitrůVývar rybí
    • 400gramůBrambory pečené
    • 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu vyvrhneme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na 4 špalíky. Do masa uděláme příčné zářezy a celé špalíky potřeme sardelovou pastou.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme rybu, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. V průběhu pečení rybu kontrolujeme, popřípadě ji otáčíme a podléváme vývarem.
  • 3
    Upečenou rybu upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme výpekem z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.