Úhoř se sardelovou pastou
35 min.
Ingredience
- 1000gramůÚhoř říční
- 40gramůSardelová pasta
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVývar rybí
- 400gramůBrambory pečené
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu vyvrhneme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na 4 špalíky. Do masa uděláme příčné zářezy a celé špalíky potřeme sardelovou pastou.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme rybu, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. V průběhu pečení rybu kontrolujeme, popřípadě ji otáčíme a podléváme vývarem.
- 3Upečenou rybu upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme výpekem z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.