Ukrajinský nápoj z jeřabin

55 min.
Ukrajina

Ingredience

    • 125gramůJeřabiny čerstvé
    • 1kusSkořice celá
    • 1litrVoda pitná
    • 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané a omyté plody jeřabin vložíme s kouskem skořicové kůry do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme, uvedeme do varu a vaříme půl hodiny. Odvar scedíme, jeřabiny do něho propasírujeme, přisypeme cukr a ještě jednou uvedeme do varu.
  • 2
    Odvar necháme asi 4 hodiny odležet, pak ho dobře vychladíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.