Ukrajinský nápoj z jeřabin
55 min.
Ingredience
- 125gramůJeřabiny čerstvé
- 1kusSkořice celá
- 1litrVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Přebrané a omyté plody jeřabin vložíme s kouskem skořicové kůry do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme, uvedeme do varu a vaříme půl hodiny. Odvar scedíme, jeřabiny do něho propasírujeme, přisypeme cukr a ještě jednou uvedeme do varu.
- 2Odvar necháme asi 4 hodiny odležet, pak ho dobře vychladíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.