Urmašice
90 min.
Ingredience
- sirup
- 1kusCitrony
- 1kusCukr vanilka
- 750gramůCukr krupice
- 4decilitryVoda pitná
- 2decilitryJogurt bílý
- 500gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
45Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
804 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Moučník Urmašice dostal název, protože vytvořené tvary mají tvar datle (v arabštině slovo "urma" znamená datle).
- 2K výrobě tohoto moučníku si nejdříve připravíme těsto.
- 3V míse utřeme máslo do pěny, pak do něj za stálého míchání přidáme jeden žloutek a jedno celé vajíčko, pak zamícháme bílý smetanový jogurt.
- 4Postupně přisypáváme hladkou mouku až do vymíchání hladkého těsta, které dáme na pomoučený vál.
- 5Válečkem rozválíme placku vysokou asi 2 cm a vykrajovátkem nebo pomocí skleničky vykrajujeme tvary podobné datlím.
- 6Koláčky poskládáme na plech, který jsme si vymazali máslem a vložíme je do rozehřáté trouby.
- 7Pečeme při 200°C přibližně 20 - 25 minut dozlatova.
- 8Během pečení si připravíme sirup:
- 9v menším hrnci si do 4 dl vody rozmícháme 750 g cukru, vanilkový cukr a vaříme při mírné teplotě do zhoustnutí.
- 10Když je dostatečně hustý, přidáme do něj citronovou šťávu
- 11a odstavíme.
- 12Upečené koláčky Urmašice narovnáme na mísu a přelijeme je hustým sirupem.
- 13Sirup necháme do koláčků zcela vsáknout, potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.