Urmašice

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
45

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
804 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučník Urmašice dostal název, protože vytvořené tvary mají tvar datle (v arabštině slovo "urma" znamená datle).
  • 2
    K výrobě tohoto moučníku si nejdříve připravíme těsto.
  • 3
    V míse utřeme máslo do pěny, pak do něj za stálého míchání přidáme jeden žloutek a jedno celé vajíčko, pak zamícháme bílý smetanový jogurt.
  • 4
    Postupně přisypáváme hladkou mouku až do vymíchání hladkého těsta, které dáme na pomoučený vál.
  • 5
    Válečkem rozválíme placku vysokou asi 2 cm a vykrajovátkem nebo pomocí skleničky vykrajujeme tvary podobné datlím.
  • 6
    Koláčky poskládáme na plech, který jsme si vymazali máslem a vložíme je do rozehřáté trouby.
  • 7
    Pečeme při 200°C přibližně 20 - 25 minut dozlatova.
  • 8
    Během pečení si připravíme sirup:
  • 9
    v menším hrnci si do 4 dl vody rozmícháme 750 g cukru, vanilkový cukr a vaříme při mírné teplotě do zhoustnutí.
  • 10
    Když je dostatečně hustý, přidáme do něj citronovou šťávu
  • 11
    a odstavíme.
  • 12
    Upečené koláčky Urmašice narovnáme na mísu a přelijeme je hustým sirupem.
  • 13
    Sirup necháme do koláčků zcela vsáknout, potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.