Uzená krkovice v jemné omáčce

100 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 1kilogramUzená vepřová krkovička
    • 1lžíceTuk
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 2decilitryVíno bílé
    • 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
82 g
Sacharidy
3 g
Cukr
384 mg
Vápník
71 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ponoříme do teplé vody, aby se z něj odplavila sůl. Po vyjmutí z vody maso lehce opečeme ze všech stran na tuku.
  • 2
    Maso v pekáči dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia. Po 20 minutách přilijeme bílé víno, pekáč přiklopíme - a po dalších 20 minutách přidáme ještě smetanu - a takto zakryté dusíme ještě zhruba hodinu za občasného podlévání a otáčení masa při pečení.
  • 3
    Hotové maso ještě necháme před porcováním asi 10 minut pod poklicí. Pokud je potřeba, můžeme omáčku zředit nebo zjemnit další smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.