Uzená krkovice v jemné omáčce
100 min.
Ingredience
- 1kilogramUzená vepřová krkovička
- 1lžíceTuk
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
82 g
Sacharidy
3 g
Cukr
384 mg
Vápník
71 mg
Postup přípravy
- 1Maso ponoříme do teplé vody, aby se z něj odplavila sůl. Po vyjmutí z vody maso lehce opečeme ze všech stran na tuku.
- 2Maso v pekáči dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia. Po 20 minutách přilijeme bílé víno, pekáč přiklopíme - a po dalších 20 minutách přidáme ještě smetanu - a takto zakryté dusíme ještě zhruba hodinu za občasného podlévání a otáčení masa při pečení.
- 3Hotové maso ještě necháme před porcováním asi 10 minut pod poklicí. Pokud je potřeba, můžeme omáčku zředit nebo zjemnit další smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.