Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůUzené maso vařené
    • 250gramůZelí kysané
    • 400gramůšpecle
    • 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusCibule
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou.
  • 2
    Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.