Uzenina zapečená se zelím

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 400gramůKlobása Dunajská
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 400gramůZelí kysané
    • 20gramůOlej stolní
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme překrájené zelí, trochu vody (nebo nálevu ze zelí) a krátce podusíme.
  • 2
    Polovinu zelí narovnáme do čtyř zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájenou uzeninu - klobásu nebo salám, na ně opět zelí a vše zalijeme smetanou.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.