Uzený sterilovaný kapr
85 min.
Ingredience
- 2kilogramyKapr obecný
- 2lžíceSůl
- 1lžíceKmín celý
- 4stroužkyČesnek
- 1litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1450 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
139 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
197 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu nejlépe do druhého dne.
- 2Připravené ryby udíme nejdříve při 60 stupních Celsia asi 3 hodiny, potom teplotu snížíme na 50 stupňů Celsi a udíme další 2 hodiny. Necháme vychladnout.
- 3Maso obereme z kostí, vložíme do čistých sklenic a zalijeme olejem.
- 4Zavařujeme těsně pod bodem varu 1 hodinu.
- 5Sklenice uložíme na chladné místě a po 14 dnech maso můžeme konzumovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.