Vafle máčené v čokoládě

40 min.

Ingredience

    • 15gramůDroždí
    • 20gramůCukr vanilka
    • 50gramůCukr třtinový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 500gramůČokoláda na vaření
    • 50gramůCukr moučkový
    • 1decilitrOlej slunečnicový
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
48 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nastrouháme do kastrůlku, přidáme na malé kousky pokrájenou Heru a za stálého míchání zahříváme do hladké čokoládové hmoty.
  • 2
    Mouku prosejeme do vhodné nádoby, rozdrobíme do ní droždí, promícháme, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, přikryjeme, necháme odležet 10 minut.
  • 3
    Vaflovou formu mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme připravené těsto a opečeme křupavé, zlatové vafle. Pečeme do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé do dalšího použití.
  • 4
    Hotové vafle z půlky namáčíme do horké čokolády, skládáme na rošt, aby čokolá ztuhla. Poté vafle poprašíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.