Vafle máčené v čokoládě
40 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůČokoláda na vaření
- 50gramůCukr moučkový
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
48 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nastrouháme do kastrůlku, přidáme na malé kousky pokrájenou Heru a za stálého míchání zahříváme do hladké čokoládové hmoty.
- 2Mouku prosejeme do vhodné nádoby, rozdrobíme do ní droždí, promícháme, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, přikryjeme, necháme odležet 10 minut.
- 3Vaflovou formu mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme připravené těsto a opečeme křupavé, zlatové vafle. Pečeme do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé do dalšího použití.
- 4Hotové vafle z půlky namáčíme do horké čokolády, skládáme na rošt, aby čokolá ztuhla. Poté vafle poprašíme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.