Vafle s borůvkového těsta

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,5decilitryMaizena - kukuřičný škrob
    • 150gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1kusVejce slepičí
    • 0,5decilitrMléko - podmáslí
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 2,5decilitryKompot borůvkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce ušleháme vajíčko s podmáslím a máslem.
  • 2
    V míse smícháme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, cukr a skořici, přilijeme podmáslí s ušlehaným vajíčkem, vytvoříme husté těsto, do kterého ještě vmícháme borůvky.
  • 3
    Vaflovač rozehřejeme, z těsta postupně pečeme zlatavě hnědé vafle.
  • 4
    Upečené na servírovacím talíři je posypeme borůvkami, přelijeme šťávou z borůvkového kompotu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.