Vafle s čokoládovou pěnou
30 min.

Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůTuk
- 80gramůNutella
- 30mililitrůLikér čokoládový
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 200gramůPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr a šlehačem vyšleháme. Přidáme vejce, mléko, smetanu, mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto na vafle.
- 2Nutellu trochu nahřejeme, přimícháme do ní likér, necháme vychladnout a přimícháme do krému šlehačku.
- 3Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky a ozdobíme čokoládovou pěnou. Obložíme plátky oloupaných pomerančů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.