Vafle s čokoládovou pěnou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 70gramůMáslo čerstvé
    • 70gramůCukr moučkový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 10gramůTuk
    • 80gramůNutella
    • 30mililitrůLikér čokoládový
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
    • 200gramůPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr a šlehačem vyšleháme. Přidáme vejce, mléko, smetanu, mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto na vafle.
  • 2
    Nutellu trochu nahřejeme, přimícháme do ní likér, necháme vychladnout a přimícháme do krému šlehačku.
  • 3
    Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky a ozdobíme čokoládovou pěnou. Obložíme plátky oloupaných pomerančů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.