Vafle s jahodami

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůJahody zahradní
    • 60mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 3kusyVejce slepičí
    • 70gramůCukr moučkový
    • 125gramůMouka pšeničná hladká
    • 50gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 30gramůCitronová kůra
    • 15gramůTuk
    • 25mililitrůLikér pomerančový
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
    • 150gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme omyté rozpůlené jahody, posypeme vanilkovým cukrem, zalijeme likérem a necháme uležet.
  • 2
    Mezitím si připravíme těsto na vafle. Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a šlehačem vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku, solamyl, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, přidáme dvě lžíce likéru a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem a postupně upečeme jednotlivé vafle.
  • 3
    Vafle rozdělíme na talířky, ozdobíme máčenými jahodami a přizdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.