Vafle s jahodami
25 min.
Ingredience
- 800gramůJahody zahradní
- 60mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůCitronová kůra
- 15gramůTuk
- 25mililitrůLikér pomerančový
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 150gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme omyté rozpůlené jahody, posypeme vanilkovým cukrem, zalijeme likérem a necháme uležet.
- 2Mezitím si připravíme těsto na vafle. Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a šlehačem vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku, solamyl, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, přidáme dvě lžíce likéru a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem a postupně upečeme jednotlivé vafle.
- 3Vafle rozdělíme na talířky, ozdobíme máčenými jahodami a přizdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.