Vafle s karamelem
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Karamelová omáčka
- 300gramůCukr krupice
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrLikér krémový - Baileys
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1413 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
61 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
3 g
Cukr
94 g
Postup přípravy
- 1Příprava karamelu: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme smetanu, přidáme máslo, vlijeme likér a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a aby nám vznikla hladká omáčka, kterou přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně.
- 2Těsto: Hladkou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, přisypeme vanilkový cukr, přidáme med, rozklepneme vejce, dáme dvě lžíce oleje, nakonec přilijeme mléko a vyšleháme na hladké těsto, které přikryté necháme 5 minut odpočinout.
- 3Formu na pečení vaflí slabě vymažeme olejem, rozehřejeme, nalijeme přiměřené množství těsta a upečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto v misce. Opečené vafle udržujeme teplé.
- 4Hotové vafle rozdělíme na talíře, polijeme je karamelovou omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.