Vafle s mákem
30 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMed včelí
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůAnýz mletý
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůTuk
- 80gramůNáplň maková
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme med, cukr a šlehačem vyšleháme do pěny. Rozklepneme do mísy vejce a dobře promícháme, až vznikne žlutý krém. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, mletý anýz, přilijeme postupně vodu a vypracujeme těsto na vafle. Necháme pár minut odpočinout.
- 2Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme křupavé vafle.
- 3Hotové vafle rozdělíme na talířky, pomažeme makovým krémem a podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.