Vafle s nugátem
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMed včelí
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyKypřicí prášek do pečiva
- 5gramůAnýz mletý
- 10gramůCukr skořicový
- 125mililitrůVoda pitná
- 10gramůTuk
- 100gramůNugát světlý
- 80gramůMandarinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme máslo, přidáme med, cukr a vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, mletý anýz, skořicový cukr, přilijeme trochu vody a vypracujeme těsto na vafle.
- 2Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
- 3Hotové vafle rozdělíme na dezertní talířky, pomažeme nugátovým krémem a ozdobíme dílky mandarinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.