Vafle s ovocem a vanilkovým krémem
40 min.
Ingredience
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceKakao
- 50gramůCukr třtinový
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Vanilkový krém
- 9decilitrůMléko alpské plnotučné
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr krupice
- 300gramůJahody zahradní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový krém: 2,5 dl mléka smícháme s pudinkovým práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr. Další 2,5 dl mléka vylijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, do vařícího mléka přilijeme připravené mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme středně hustý a hladký krém, který stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Těsto: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kakao, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme 4 dl mléka a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu.
- 3Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta, které opečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do skončení těsta a vafle udržujeme teplé.
- 4Teplé vafle pokládáme podle porcí na talíře, polijeme vanilkovým krémem, každou porci ozdobíme jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.