Vafle s ovocem a vanilkovým krémem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový krém: 2,5 dl mléka smícháme s pudinkovým práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr. Další 2,5 dl mléka vylijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, do vařícího mléka přilijeme připravené mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme středně hustý a hladký krém, který stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 2
    Těsto: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kakao, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme 4 dl mléka a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu.
  • 3
    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta, které opečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do skončení těsta a vafle udržujeme teplé.
  • 4
    Teplé vafle pokládáme podle porcí na talíře, polijeme vanilkovým krémem, každou porci ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.