Vafle s třešňovým krémem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 80gramůCukr moučkový
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůJogurt bílý
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 400gramůKompot třešňový
    • 400gramůLučina delikátní smetanová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešňový kompot slijeme, dáme zvlášť šťávu a třešně. Do misky vložíme 400 g lučiny, jogurt, 2 lžíce cukru, přilijeme třešňovou šťávu a šlehačem vyšleháme krém. Do druhé misky rozklepneme vejce, šlehačem rozšleháme, přidáme lučinu, přisypeme mouku, cukr a přilijeme mléko. Vyšleháme těsto. Vaflovač potřeme kouskem másla a postupně upečeme jednotlivé vafle. Na talířky rozdělíme vafle, potřeme je krémem a ozdobíme třešněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.