Vafle s třešňovým krémem
30 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůCukr moučkový
- 50mililitrůMléko polotučné
- 200gramůJogurt bílý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400gramůKompot třešňový
- 400gramůLučina delikátní smetanová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Třešňový kompot slijeme, dáme zvlášť šťávu a třešně. Do misky vložíme 400 g lučiny, jogurt, 2 lžíce cukru, přilijeme třešňovou šťávu a šlehačem vyšleháme krém. Do druhé misky rozklepneme vejce, šlehačem rozšleháme, přidáme lučinu, přisypeme mouku, cukr a přilijeme mléko. Vyšleháme těsto. Vaflovač potřeme kouskem másla a postupně upečeme jednotlivé vafle. Na talířky rozdělíme vafle, potřeme je krémem a ozdobíme třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.