Vafle s vanilkovým krémem

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 125gramůKrém smetanový vanilkový
    • 10gramůCitronová kůra
    • 20mililitrůSlivovice
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 10gramůTuk
    • 25gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
265 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme žloutky, přilijeme vanilkový krém, přisypeme strouhanou citronovou kůru, zakápneme slivovicí a vyšleháme. Přisypeme mouku, opět vyšleháme a opatrně přimícháme sníh z bílků.
  • 2
    Vaflovač potřeme tukem a pečeme postupně z těsta křupavé vafle.
  • 3
    Upečené vafle rozdělíme na talířky a posypeme moučkovým cukrem.
  • 4
    Podáváme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.