Vafle s vanilkovým krémem
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůKrém smetanový vanilkový
- 10gramůCitronová kůra
- 20mililitrůSlivovice
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůTuk
- 25gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
265 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme žloutky, přilijeme vanilkový krém, přisypeme strouhanou citronovou kůru, zakápneme slivovicí a vyšleháme. Přisypeme mouku, opět vyšleháme a opatrně přimícháme sníh z bílků.
- 2Vaflovač potřeme tukem a pečeme postupně z těsta křupavé vafle.
- 3Upečené vafle rozdělíme na talířky a posypeme moučkovým cukrem.
- 4Podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.