Vafle se šlehačkou a čokoládou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
60 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vlijeme do vhodné nádoby, přidáme vanilkový cukr, vyšleháme tuhou šlehačku. Máslo vložíme do malé skleněné misky a poté do mikrovlnné trouby, kde ho roztopíme. Necháme ochladnout.
  • 2
    Mouku spolu s kypřicím práškem prosejeme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, vlijeme teplé máslo a všechny suroviny šleháme do hladké hmoty, kterou odložíme na 5 minut odpočinout.
  • 3
    Vaflovač potřeme trochou oleje, rozehřejeme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, vafli opečme dozlatova. V pečení pokračujeme, dokud nedojde těsto. Hotové vafle udržujeme do servírování teplé.
  • 4
    Podle porci vafle rozdělíme na talíře, polijeme čokoládovou polevou, nastříkáme připravenou šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.