Vafle se šlehačkou a čokoládou
35 min.
Ingredience
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 4decilitryMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Šlehačka
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
60 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vlijeme do vhodné nádoby, přidáme vanilkový cukr, vyšleháme tuhou šlehačku. Máslo vložíme do malé skleněné misky a poté do mikrovlnné trouby, kde ho roztopíme. Necháme ochladnout.
- 2Mouku spolu s kypřicím práškem prosejeme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, vlijeme teplé máslo a všechny suroviny šleháme do hladké hmoty, kterou odložíme na 5 minut odpočinout.
- 3Vaflovač potřeme trochou oleje, rozehřejeme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, vafli opečme dozlatova. V pečení pokračujeme, dokud nedojde těsto. Hotové vafle udržujeme do servírování teplé.
- 4Podle porci vafle rozdělíme na talíře, polijeme čokoládovou polevou, nastříkáme připravenou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.