Vafle tmavé
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySoda jedlá
- 40gramůKakao
- 60gramůCukr krupice
- 40gramůCukr skořicový
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůPistácie
- 250gramůDžem pomerančový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrSirup pomerančový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
49 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku vysypeme spolu se sodou do misky, spolu promícháme, přisypeme kakao, cukr krupici, skořicový cukr, vejce, vlijeme mléko, přidáme máslo a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu, do které přimícháme na malé kousky nakrájených 150 g ořechů, promícháme a necháme těsto na 5 minut odpočinout.
- 2Vaflovou formu potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta a upečeme na křupavou vafli. Pečeme do spotřebování všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé až do podávání.
- 3Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, přidáme vyšlehanou neslazenou šlehačku, polijeme sirupem, posypeme zbylými nakrájenými ořechy a hotové vafle servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.