Vafle z Belgie

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
47 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme drobně nasekaných 200 g jahod, odložíme do lednice.
  • 2
    V misce s prosátou moukou rozdrobíme droždí, vsypeme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu s vodou a suroviny šleháme do hladké hmoty. Těsto přikryjeme, 5 minut ho necháme odležet.
  • 3
    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
  • 4
    Vafle rozdělíme na talíře, na každou dáme vhodné množství šlehačky, navrch poklademe rozpůlené jahody, polijeme sirupem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.