Vafle z Belgie
40 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 20gramůCukr vanilka
- 4decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSirup javorový
- 100gramůCukr moučkový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůJahody zahradní
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
47 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme drobně nasekaných 200 g jahod, odložíme do lednice.
- 2V misce s prosátou moukou rozdrobíme droždí, vsypeme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu s vodou a suroviny šleháme do hladké hmoty. Těsto přikryjeme, 5 minut ho necháme odležet.
- 3Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
- 4Vafle rozdělíme na talíře, na každou dáme vhodné množství šlehačky, navrch poklademe rozpůlené jahody, polijeme sirupem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.