Vafle z podmáslí
25 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 125mililitrůMléko - podmáslí
- 3mililitryTresť vanilková
- 80gramůCukr moučkový
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
28 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přidáme máslo a šlehačem vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, ochutíme vanilkovou esencí, cukrem, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto na vafle.
- 2Vaflovač pomažeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
- 3Vafle rozdělíme na talířky, doplníme meruňkovou marmeládou a ozdobíme šlehačkou.
- 4Vafle podáváme ihned, dokud jsou ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.