Vafle z podmáslí

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 5gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 125mililitrůMléko - podmáslí
    • 3mililitryTresť vanilková
    • 80gramůCukr moučkový
    • 100gramůMarmeláda meruňková
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
    • 10gramůTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
28 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme máslo a šlehačem vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, ochutíme vanilkovou esencí, cukrem, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto na vafle.
  • 2
    Vaflovač pomažeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
  • 3
    Vafle rozdělíme na talířky, doplníme meruňkovou marmeládou a ozdobíme šlehačkou.
  • 4
    Vafle podáváme ihned, dokud jsou ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.