Vaječná bábovka s čokoládou
90 min.
Ingredience
- 30dekagramůMáslo čerstvé
- 30dekagramůMouka polohrubá
- 6kusůVejce slepičí
- 20dekagramůCukr krupice
- 15dekagramůOřechy vlašské
- 15dekagramůČokoláda hořká
- 1kusCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2132 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
144 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
11 g
Cukr
91 g
Postup přípravy
- 1Nejprve máslem vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 °C.
- 2V míse smícháme žloutky, máslo, cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V jiné míse vyšleháme bílky a vmícháme společně do připravené směsi. Vše důkladně promícháme společně s drcenou čokoládou a ořechy. Hotové těsto přelijeme do připravené formy.
- 3Pečeme zhruba 75 minut.
- 4Hotovou bábovku necháme krátce vychladnout a poté vyklopíme, krájíme a servírujeme, až když je bábovka zcela vychladlá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.