Vaječná káva
13 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžíceKáva mletá
- 4lžíceCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 80mililitrůKoňak vaječný
- 1lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
101 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./
- 2Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.