Vaječná káva

13 min.
Evropa

Ingredience

    • 5decilitrůVoda pitná
    • 2lžíceKáva mletá
    • 4lžíceCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 80mililitrůKoňak vaječný
    • 1lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
101 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./
  • 2
    Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.