Vaječná omáčka na pudink

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 30gramůCukr krupice
    • 600mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Cukr
8 g
Vápník
200 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme vejce, cukru a maizenu. Zahřejeme 600 ml mléka těsně pod bod k varu, následně přimícháme vejce. Za stálého míchání opatrně zahříváme do zhoustnutí. Přecedíme do studeného omáčníku, aby se dále směs nevařila, podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.