Vaječná omáčka na pudink
15 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 600mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Cukr
8 g
Vápník
200 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme vejce, cukru a maizenu. Zahřejeme 600 ml mléka těsně pod bod k varu, následně přimícháme vejce. Za stálého míchání opatrně zahříváme do zhoustnutí. Přecedíme do studeného omáčníku, aby se dále směs nevařila, podáváme teplou nebo studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.