Vaječná pěna

23 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a vyjmeme žloutky.
  • 2
    Uvařené žloutky vidličkou rozmělníme, přidáme sardelovou pastu, postupně přimícháme měkké máslo, nakonec přilijeme smetanu a šlehačem vyšleháme do pěny. Dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Sardelovou pastu můžeme nahradit jinými příchutěmi. Například ančovičkami, uzeným lososem a podobně.
  • 4
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.