Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky
45 min.
Ingredience
- Korpus
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicMouka bezlepková
- 5lžicCukr krystal
- 25kusůMeruňky
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Korpus: Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme asi 230 g cukru. Do hmoty postupně vmícháme žloutky. Nakonec do těsta vmícháme 5 lžic bezlepkové mouky prosáté s 20 g kypřícího prášku do pečiva. Těsto opatrně promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Těsto pečeme dorůžova asi 15 minut. Po upečení korpus ihned - ještě teplý sbalíme do rolády i s pečícím papírem. Po vychladnutí upečený plát těsta rozbalíme a potřeme ho připravenou šlehačkovou náplní a na rozetřenou šlehačku poklademe půlkami meruněk řezem nahoru a plát těsta svineme. Nakonec svinutý a naplněný korpus sbalíme a posypeme 4 lžícemi moučkového cukru.
- 2Šlehačková náplň: Šlehačku našleháme s 200g moučkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.