Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky

45 min.
Česká republika

Ingredience

  • Korpus
  • Náplň
    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Korpus: Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme asi 230 g cukru. Do hmoty postupně vmícháme žloutky. Nakonec do těsta vmícháme 5 lžic bezlepkové mouky prosáté s 20 g kypřícího prášku do pečiva. Těsto opatrně promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Těsto pečeme dorůžova asi 15 minut. Po upečení korpus ihned - ještě teplý sbalíme do rolády i s pečícím papírem. Po vychladnutí upečený plát těsta rozbalíme a potřeme ho připravenou šlehačkovou náplní a na rozetřenou šlehačku poklademe půlkami meruněk řezem nahoru a plát těsta svineme. Nakonec svinutý a naplněný korpus sbalíme a posypeme 4 lžícemi moučkového cukru.
  • 2
    Šlehačková náplň: Šlehačku našleháme s 200g moučkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.