Vaječné řezy s kakaovým krémem
70 min.
Ingredience
- Korpus
- 2lžíceMouka bezlepková
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 120gramůSolamyl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Krém
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krystal
- 25gramůKakao
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceMarmeláda meruňková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Příprava korpusu:
- 2Nad mírným ohněm ve vodní lázni vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Po zhoustnutí odstavíme směs z ohně, mícháme dále, než směs vychladne. Poté do ní vmícháme Solamyl, promíšený s kypřícím práškem do pečiva, vzniklé těsto vlijeme na tukem vymazaný, bezlepkovou moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
- 3Příprava krému:
- 4Vejce s cukrem a kakaem vyšleháme do do hustšího krému nad párou, necháme vychladnout. Než krém vychladne, utřeme máslo, které následně vmícháme do vychladlého krému. Při smíchávání másla a krému by měly mít obě složky stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
- 5Po vychladnutí potřeme vychladlý upečený plát kakaovým krémem a marmeládou. Nakonec ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou moučník pocákáme. Podáváme vychladlý, rozkrájený na kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.