Vaječné řezy s kakaovým krémem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava korpusu:
  • 2
    Nad mírným ohněm ve vodní lázni vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Po zhoustnutí odstavíme směs z ohně, mícháme dále, než směs vychladne. Poté do ní vmícháme Solamyl, promíšený s kypřícím práškem do pečiva, vzniklé těsto vlijeme na tukem vymazaný, bezlepkovou moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
  • 3
    Příprava krému:
  • 4
    Vejce s cukrem a kakaem vyšleháme do do hustšího krému nad párou, necháme vychladnout. Než krém vychladne, utřeme máslo, které následně vmícháme do vychladlého krému. Při smíchávání másla a krému by měly mít obě složky stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
  • 5
    Po vychladnutí potřeme vychladlý upečený plát kakaovým krémem a marmeládou. Nakonec ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou moučník pocákáme. Podáváme vychladlý, rozkrájený na kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.