Vaječný koňak
50 min.
Ingredience
- 0,5litrMartell cognac
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 200decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2095 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
74 g
Sacharidy
190 g
Cukr
33 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem třeme asi 30 minut. Pak postupně vmícháme vychladlé svařené mléko a ve vodní lázni lehce zahříváme do zhoustnutí směsi.
- 2Nakonec přilijeme koňak a důkladně promícháme. Ihned podáváme.
- 3Vaječný koňak můžeme přelít do skleněných lahví a uchovat v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.