Vaječný koňak šlehačkový
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůRum
- 1kusCukr vanilka
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2baleníMléko zahuštěné slazené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Cukr
134 mg
Vápník
42 mg
Postup přípravy
- 1Utřeme v míse 8 žloutků s kondenzovaným mlékem a ochutíme trochou vanilky.
- 2Mezitím ušleháme šlehačku. Do směsi postupně přiléváme rum a nakonec přidáme ušlehanou šlehačku.
- 3Přelijeme do skleněných lahví se šroubovacím uzávěrem a necháme do druhého dne uležet v chladu. Koňak je velmi chutný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.