Vaječný nákyp

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Cukr
25 g
Vápník
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ušleháme metličkou žloutky se 3 lžícemi horké vody do pěny. Poté postupně přidáváme 70g cukru a vyšleháme krém.
  • 2
    Opatrně smícháme se škobovou moučkou a sněhem z bílků a zbytku cukru.
  • 3
    Směs přemístíme vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20-25min.
  • 4
    Nákyp podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.