Vaječný salát

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem.
  • 2
    Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme.
  • 4
    Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko.
  • 5
    Předkrm podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.