Vaječný salát
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 100gramůMajonéza
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem.
- 2Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky.
- 3Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme.
- 4Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko.
- 5Předkrm podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.