Vajíčka Aumale
40 min.
Ingredience
- 120gramůPaštika játrová kuřecí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŠalotka
- 2kusyRajčata
- 120mililitrůBešamel
- 120mililitrůŽelatina
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4kusyVejce slepičí
- 20mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
634 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme postupně jako ztracená a necháme vychladnout.
- 2Do kuřecí paštiky přidáme změklé máslo, pokrájenou šalotku, smetanu a vyšleháme drůbeží pěnu.
- 3Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na povrch pokládáme plátky pokrájených rajčat, na rajčata dáme vychladlá vejce, mezi vejce položíme srolované plátky šunky, zalijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali lžičku mleté červené papriky, aby získal růžovou barvu. Vše zalijeme aspikem a necháme vychladnout.
- 4Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.