Vajíčka Colette

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
72 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme na hniličku.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme chřest, který jsme nakrájeli na proužky a chvilku orestujeme.
  • 3
    Vývar ohřejeme, přidáme jíšku, povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a vmícháme do něj změklé máslo.
  • 4
    Na talířek doprostřed položíme proužky chřestu, zalijeme lžící smetany, na to položíme vajíčko a přelijeme zahuštěným vývarem.
  • 5
    Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.