Vajíčka Colette
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůChřest bílý
- 300gramůMáslo čerstvé
- 5gramůJíška instantní
- 120mililitrůHovězí vývar základní
- 240gramůRohlíky bílé
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
72 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličku.
- 2Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme chřest, který jsme nakrájeli na proužky a chvilku orestujeme.
- 3Vývar ohřejeme, přidáme jíšku, povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a vmícháme do něj změklé máslo.
- 4Na talířek doprostřed položíme proužky chřestu, zalijeme lžící smetany, na to položíme vajíčko a přelijeme zahuštěným vývarem.
- 5Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.