Vajíčka s růžovými krevetami na dánský způsob
60 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 150mililitrůBešamel
- 4kusyVejce slepičí
- 160gramůListové těsto
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
667 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Scedíme, oddělíme ocásky a necháme vychladnout.
- 2Z listového těsta vytvoříme kytičky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
- 3Vejce uvaříme na hniličku.
- 4Do salátové mísy vložíme oloupaná vejce, do bešamelové omáčky vmícháme smetanu, ocásky krevet a vejce v míse omáčkou zalijeme. Po obvodu mísy vyskládáme kytičky z listového těsta.
- 5Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.