Vajíčka s růžovými krevetami na dánský způsob

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůKrevety tygří - loupané
    • 150mililitrůBešamel
    • 4kusyVejce slepičí
    • 160gramůListové těsto
    • 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
667 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Scedíme, oddělíme ocásky a necháme vychladnout.
  • 2
    Z listového těsta vytvoříme kytičky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
  • 3
    Vejce uvaříme na hniličku.
  • 4
    Do salátové mísy vložíme oloupaná vejce, do bešamelové omáčky vmícháme smetanu, ocásky krevet a vejce v míse omáčkou zalijeme. Po obvodu mísy vyskládáme kytičky z listového těsta.
  • 5
    Podáváme jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.