Valašská švestková omáčka
5 min.
Ingredience
- 400gramůPovidla švestková
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1kusCukr skořicový
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
181 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve vlahém mléce rozmícháme dohladka švestková povidla. (Můžeme je rozmixovat.) Přidáme cukr krupici, skořicový cukr, med, rum a šleháme do rozpuštění všech ingrediencí.
- 2Švestkovou omáčku podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.