Valašská švestková omáčka

5 min.

Ingredience

      • 400gramůPovidla švestková
      • 2,5decilitryMléko plnotučné
      • 1kusCukr skořicový
      • 2lžíceCukr krupice
      • 1lžičkaMed včelí
      • 1lžičkaRum
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    326 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    3 g
    Sacharidy
    77 g
    Vláknina
    181 mg
    Cukr
    10 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Ve vlahém mléce rozmícháme dohladka švestková povidla. (Můžeme je rozmixovat.) Přidáme cukr krupici, skořicový cukr, med, rum a šleháme do rozpuštění všech ingrediencí.
    • 2
      Švestkovou omáčku podáváme studenou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.