Valašský jablkový koláč

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Do mísy dáme vejce s krystalovým cukrem a vyšleháme je do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Směs dobře promícháme a dáme ji na plech vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 25–30 minut.
  • 3
    Upečený koláč necháme vychladnout. Pak ho potřeme čokoládovou polevou. Když zatuhne, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.