Valašský salát

20 min.

Ingredience

    • 300gramůKysané zelí
    • 200gramůČervená řepa sterilovaná
    • 100gramůJablka
    • 50gramůSušené švestky
    • 1,5decilitrySmetana
    • 1kusCibule
    • 4lžíceKřen
    • 4centilitryCitrónová šťáva
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrájíme na nudličky, řepu a jablka na kostky, cibuli na drobno a křen nastrouháme.
  • 2
    Směs promícháme, mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Nakonec přidáme rozpůlené sušené švestky, zalijeme smetanou a necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.