Valtické řízky
75 min.

Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová kýta
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej stolní
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
407 mg
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
- 2Na části rozehřátého másla osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout. Směsí poklademe vždy polovinu řízku, maso přeložíme a okraje upevníme jehlami nebo párátky. Řízky obalíme v hladké mouce a na zbylém másle a oleji je po obou stranách opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme bílé víno.
- 3Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.