Vanilko-griotkové sněhové pečivo
40 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůMléko odtučněné sušené
- 2špetkystévie
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceKokos strouhaný
- 1lžičkaTresť griotková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
45 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
53 mg
Cukr
159 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme ba 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Čerstvé bílky vyšleháme na tuhý sníh. V průběhu šlehání k bílkům přidáme postupně 100g sušeného mléka, 2 špetky práškové stévie, vanilkovou a griotková tresť.
- 3Sněhové těsto dáme do cukrářského sáčku, na připravený plech nastříkáme malé věnečky vysoké přibližně 1.5-2cm. Plech s věnečkami vložíme do předehřáté trouby a pomalu je pečeme dorůžova přibližně 20 minut.
- 4Polovinu horkých věnečků poprášíme skořicí, polovinu posypeme strouhaným kokosem. Konzumujeme je až po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.