Vanilko-griotkové sněhové pečivo

40 min.
Česká republika

Ingredience

      • 4kusyVaječný bílek slepičí
      • 100gramůMléko odtučněné sušené
      • 2špetkystévie
      • 1lžičkaTresť vanilková
      • 1lžičkaSkořice mletá
      • 1lžíceKokos strouhaný
      • 1lžičkaTresť griotková
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    45 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Sacharidy
    6 g
    Vláknina
    53 mg
    Cukr
    159 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Troubu si předehřejeme ba 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
    • 2
      Čerstvé bílky vyšleháme na tuhý sníh. V průběhu šlehání k bílkům přidáme postupně 100g sušeného mléka, 2 špetky práškové stévie, vanilkovou a griotková tresť.
    • 3
      Sněhové těsto dáme do cukrářského sáčku, na připravený plech nastříkáme malé věnečky vysoké přibližně 1.5-2cm. Plech s věnečkami vložíme do předehřáté trouby a pomalu je pečeme dorůžova přibližně 20 minut.
    • 4
      Polovinu horkých věnečků poprášíme skořicí, polovinu posypeme strouhaným kokosem. Konzumujeme je až po vychladnutí.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.